maanantai 5. kesäkuuta 2017

Koulun lopetus ja kesäloman aloitus - kakku







Puuuh. 

Koulut loppuivat ja kesäloma alkoi. Niin lapsilla kuin minullakin. Ja hyvä niin. Oltiin tässä loman tarpeessakin jo. 

Vanhin poikanen pääsi alakoulusta (kuinka minulla voi olla näin vanhoja lapsia?) ja nuorin menee syksyllä esikouluun. Vielä vuoden se on pieni, sitten loppuu yksi jakso elämässä. Onneksi siihen on vielä vuosi. 

Itse pääsen kerrankin kesälomalle niin, että tiedän, missä olen syksyllä töissä (ja että ylipäätään olen töissä). Ihan hyvä juttu tämäkin. 

Koulujen loppumisen kunniaksi leivoin kakkua ja laitoin vähän herkkuja. Itse sain lahjoja oppilailta, tuo itsetehty koru on kyllä täysin minunnäköiseni! Olen jo ehtinyt käyttääkin sitä. (Ja mielestäni opettajille ei tarvitse ostaa lahjoja, he saavat palkan työstään. Silti ostan itsekin lahjat lasteni opettajille.) 

Mutta nyt helpon suklaakakun ohje. Kakkuun tulee tummanruskea pohja ja vaaleampi täyte, eli leikattaessa se on kivan raidallinen. 


*

Suklaakakku (10 palaa)

Jauhota halkaisijaltaan 17 cm irtopohjavuoka. 

Sulata 100 g voita + 150 g tummaa suklaata. 

Erottele 5 kananmunaa. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Lisää 3/4 dl sokeria. 

Sekoita keltuaiset suklaa sekaan. Lisää 2 dl vehnäauhoja + ripaus suolaa. 

Sekoita kaikki keskenään. Kaada vuokaan. Paista 175 asteessa noin 25 minuuttia. 


Odota, että kakkupohja jäähtyy. Leikkaa kakkupohja neljään osaan. Laita täytettä jokaiseen väliin ja loput kakun päälle. Kostuta kakkupohja omenamehulla.


Täyte

Vatkaa 3,5 dl kermaa vaahdoksi. Lisää 200 g suklaan makuista tuorejuustoa. 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentti ilahduttaa aina! Kiitos!